2015. március 6., péntek

Hol vegyek gyógygombát? DXN, vargagomba,fogarasigomba,fülöpjakabi gomba, OG vagy mások?

Az étrendkiegészítő készítmények vagy funkcionális élelmiszerek érdekes  és sajátos csoportját alkotják a gyógy(hatású)gombák és gombarészek (termőtest vagy micélium), ill. a belőlük előállított és részben standardizált gombakészítmények (gombaporok, gombakivonatok, gyógygombák hatóanyag keverékei és izolált hatóanyagai. A gyógyhatású gombatermékek fogyasztásakor a hangsúly nem a gombák jól ismert összetevőin (fehérje, nyersrost, ásványi anyagok stb.) és ezen anyagok élettani hatásain van, hanem azokon az anyagokon (pl. gomba-poliszacharidokon, triterpéneken, nitrogén-tartalmú vegyületeken), amelyek a szokásos kedvező étrendi hatáson túl immunmoduláns és immunstimuláns; baktérium-, gomba- és vírusellenes; antioxidáns, gyulladáscsökkentő, daganatok (tumorok)képződést gátló és egyéb hatásokkal is rendelkeznek, és emellett jelentős mértékben hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez, a különféle betegségek megelőzéséhez és előfordulási gyakoriságuk mérsékléséhez.

A gyógygombák termesztése és feldolgozása nagyon sokféleképpen történhet, és az eredmény, például egy ganoderma kapszula értéke, hatékonysága, nagymértékben függ ezek mikéntjétől!
Mint a legtöbb gyógynövénynél, gyógygombánál itt is nagyon sok tényező befolyásolja a minőséget, és azt hogy mit is tartalmaz egy ilyen ganoderma kapszula vagy por!
Nagyon fontos a táptalaj anyaga, minősége, a termesztés körülményei, higiéniai, környezetei adottságai, lsd. klíma, páratartalom, hőmérséklet és döntő befolyással bír a minőségre és a hatóanyag tartalomra a szüretelés megfelelő időpontja is!  A micélium feldolgozásának is van legjobb napja, és a gombafej szüretelésének is! Az  elsőnél a 14 nap a legoptimálisabb, a fejnél pedig 90-95 nap amikor a spóra még épp nem szállt ki. Ha már érezni a „gomba illatát” akkor a spórák már feltörtek és kiszabadultak és a szüret már elkésett.

Mivel a ganoderma gyógygombánál  nem a gombatest, vagy a fej rendelkezik hasznos tulajdonságokkal, hatóanyagokkal, hanem a spóra, ezért a lényeg, hogy a spóra legen szüretelve a legjobb állapotban, amikor a legnagyobb benne  hatóanyag  tartalom.
Teljesen lényegtelen tehát, hogy mekkora méretű, egy ganoderma gomba, mert nem a súlyában van az értéke, nem kilóra mérik, hanem a hatóanyag mennyisége a fontos!

A következő fontos szempont a hatóanyag kivonásának módszere!
Van ahol ezzel nem is foglalkoznak, hanem csupán a ganoderma gomba fejeket ledarálják spórástól és ez kerül kereskedelmi forgalomba pld Magyarországon termelt gombászok.
Volt ország ahol a ganoderma kapszulákra fogták a vese betegségek kialakulását, amíg ki nem derült, hogy nem a ganodermával van a gond, hanem azzal, hogy a hatóanyagot olyan vízzel való átmosással vonták ki, ami nagyon sok ásványi anyagot tartalmazott, amit a fogyasztók veséje nem tudott feldolgozni, és betegség lett belőle! Tehát nagyon fontos a hatóanyag kivonásának módszere, ahhoz hogy biztonságban érezzük magunkat!

Magyarországon nagy reklámja van és egyre népszerűbb a Varga Gábor hatóanyag szakértő által gyártatott, és forgalmazott Varga gomba készítmények. Rengeteg videó készült és került fel a netre terméktapasztalatokról. A törvény az EU-ban ezt tiltja, mert nem szabad gyógyító hatást tulajdonítani élelmiszereknek, s a gomba az az! Így a Varga gomba és a Max-Immun Kft először 1 majd 8 és legutóbb 21 milliós bírságot kapott „hamis” állításaiért. Mivel 1 milliárd forint feletti a forgalma bőven belefér ez a kis bírság, hisz a filmek adják el legjobban a termékeket!

Érdekes ez abból a megközelítésből is, hogy bármerre nyomozódunk, nem található semmi leírás arról, honnan is származnak ezek a gombák, milyen országban, környezetben, körülmények között termesztik őket, és milyen hatóanyag kivonási eljárást alkalmaznak. Persze bizonyára nagyon jók a termékek, hisz óriási a forgalom, és sok pozitív terméktapasztalatot jelentetnek meg.Így el kell fogadnunk, az egyszerű leírást a termékeknél:
Aquanax - Különleges gombakivonat. A termék polysaccharidokat tartalmaz.
Viranax, Vitanax - Négyféle gomba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő.

Azért talán egy ekkora forgalmú cégnél, talán jogos elvárás lenne tudni, hogy hol termesztik ezt a hatalmas mennyiségű gombát, bizalmat keltene néhány fénykép, hol és hogyan vonják ki a hatóanyagot stb.

Magyarországi kistermelők még a Fogarasi gomba, és a Fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor akik foglalkoznak gyógygombák, így ganoderma, pecsétviasz gomba termesztéssel is, és darált gomba árusításával.
Kapható még ganoderma gyógygomba termék más MLM hálózatokban is.
Az Organo Gold amerikai cég, nem rendelkezik saját farmokkal, ők a kínai Xianzhilou céggel vannak szerződésben, ott készülnek a cég termékei, természetesen nem eredeti hanem OG címkével ellátva.
Az OG termékek ára olyan magas, túlárazott, hogy velük nem foglalkoznék.

Mindenkinek szíve joga, hogy melyik cégtől vásárol, és kiben bízik meg, milyen áron, milyen minőséget vásárol? Fontos tudni azért, hogy nem mindegy mi van abban a kapszulában, porban, darált gomba, vagy hatóanyag? Mert a szervezetre jó hatással csakis a hatóanyagok vannak, a gombatest anyaga nem. 
Igen nagy számban találhatóak a természetben ganoderma gomba fajták, és nem mindegy, hogy melyik fajtát használják fel, és milyen termesztési eljárással neveik fel a gombát!
A DXN a sok fajtából 6-ot választott ki, majd 21 év alatt alakította ki azt a ganoderma törzset ami a legnagyobb hatóanyag tartalommal rendelkezik. Ennek a gombának 20 kilogrammjából készül 1 kg hatóanyag, ami belekerül a kapszulákba!

Mindenki győződjön meg róla, hogy neki melyik termék válik be.
Mi a DXN-t, a világ legnagyobb ganoderma termelőjét, legnagyobb saját bio farmokkal rendelkező, és legkomolyabb saját szabadalmú hideg sajtolásos hatóanyag kivonási módszerű cégét ajánljuk, ha a kiváló minőséget akar venni elérhető áron!

Kérem, nézze meg ezt a videót, amelyben Dato' dr. Lim Siow Jin,   a DXN alapító elnöke beszél a cég által termesztett ganoderma eredetéről, minőségi tulajdonságairól, a szabadalmaztatott hatóanyag-kivonásról, és a különböző minőségi bizonyítványokról, amik közül néhánnyal csak a DXN rendelkezik a világon!

Ne darált gombát vegyen, ismeretlen forrásból, vegye a világ legnagyobb és legelismertebb ganodermás cégének termékeit! 5 millió regisztrált törzsvásárló nem tévedhet!

Itt vásárolhat, de jobban teszi ha előbb regisztrál egyszeri 5000 Ft-os költséggel, hogy máris 20-25%-al olcsóbban vásárolhasson ganoderma és más gyógygomba termékeket, így pld Cordyceps gombát, vagy Oroszlánsörény gombát.    http://wellnesskavehaz.hu/termekek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése