2010. május 6., csütörtök

Ganoderma és a test ph egyensúlya!

A szervezet normális pH-értékének fenntartása egy sor betegségtől megóvja az embert. Sajnos manapság táplálékainkkal, mozgásszegény és stresszes életmódunkkal felborítjuk az egyensúlyt. Van azonban egy különleges növény, a Malajziában termesztett ganoderma gomba, ami visszabillenti a természetes állapotot és erősíti az immunrendszert. Jane Yau nemzetközileg elismert természetgyógyász-terapeuta számára a növény jótékony hatásának legmeggyőzőbb bizonyítéka daganatos édesapja gyógyulása.

A malajziai hölgy állami ösztöndíjjal tanult Londonban, ahol az onkológia volt a szakterülete, s ápolónőként dolgozott. Miközben rákos betegekkel foglalkozott, szomorúan tapasztalta, hogy az emberek ki-be jártak a kórházból, és folyamatosan visszaestek. Jane Yau később anyákról és gyermekekről gondoskodott, s miután 1981-ben visszatért Malajziába, az egészségügyi oktatásban kezdett dolgozni.

– Malajzia csodálatos ország. Egész évben süt a nap, csodás a klíma, és nagyon sokszínű a népesség: az országot malájok, indiaiak, kínaiak lakják. Malajziában rendkívül sok a látványosság, de a konyha is elsőrangú. A finom ételek miatt mi minden napot élvezünk, ám éppen ez az, ami egészségügyi problémákat okoz – tudjuk meg Jane-től, aki Debrecenben tartott előadást a holisztikus gyógyításról és ganodermáról.

Szerinte az emberek a táplálékukkal teszik savassá a testüket. Ha a szervezetben a pH-érték megfelelő, akkor a vérsejtek szépen körben helyezkednek el. De ha eszünk egy jó nagy adag steak-et vagy jégkrémet, akkor a szervezet savassá, a vér ragadóssá és sűrűvé válhat. A ganoderma gomba javítja a vérkeringést, a tápanyagok felszívódását, a szervezet oxigénellátását, stabilizálja az agy érzelmi központját, ezáltal csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet. Az ókorban is ismert és alkalmazott ganoderma gomba kivonata kávéban hasznosulhat.

– A nyugati orvoslás – azt tapasztalom –, hogy nem a problémák gyökerét gyógyítja. Ha például egy betegnek szívkoszorúér-elzáródása van, az orvos egy eret kioperál a páciens lábából, és beülteti a szívébe az elhalt rész helyére. Vagyis az orvos csak a beteg szervre, s nem az egész szervezetre koncentrál. A doktorok arról elfeledkeznek, hogy az emberi testben az érhálózat 60 ezer mérföld hosszú. Vagyis ha csak egy töredéknyi részre figyelünk, nem tudunk jótékonyan hatni a teljes érhálózatra. A méreganyagok nem távoznak a szervezetből, a vér az oxigént nem tudja szállítani, az ütőerekben felszaporodik a zsír, a koleszterin, az erek pedig elzáródnak – vezette le a természetgyógyász.

Az immunrendszer erősítése a betegségek elleni küzdelem leghatékonyabb módja. Ezt segíti elő Jane Yau szerint a ganoderma. A DXN nevű malajziai cég 70 hektáros ganoderma ültetvénnyel rendelkezik. Dr. Lim, a holisztikus gyógyítás doktora volt az első, aki elkezdte a ganoterápiát, s a DXN cégé a jog, hogy ezzel gyógyítson. Ez a terápia nem a konkrét betegségekre, tünetekre fókuszál, hanem a szervezet ideális, 7,35-ös pH-értékének fenntartására törekszik. Ha ugyanis ez normális, akkor a vér nem sűrűsödik be, a véráramlás folyamatossá válik, a vérerek pedig regenerálódnak. – A legmeggyőzőbb bizonyíték számomra az édesapám. Korábban csak a gyógyszerekben hittem, nem voltam híve sem a holisztikus gyógymódnak, sem az étrend kiegészítőknek – osztja meg személyes tapasztalatait a konzultáns. – Ám a magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedő édesapám 2001-ben stroke-ot kapott, majd prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Egy hónapon belül négyszer operálták, s az orvos azt mondta, hogy már nincs remény. Ekkor hallottam a ganoderma jótékony hatásáról, s az édesapámat is alávetettem a kezelésnek. Három hónap elteltével már a gyógyulás útjára lépett – idézte fel a terapeuta.

A ganoderemának két fajtáját – a 18 és a 90 naposat – termesztik Malajziában, ahol nagyon odafigyelnek, hogy ne legyen szennyeződés a növény környezetében. A gombát semmivel nem kezelik, csak forrásvízzel locsolják, majd speciális módon nyerik ki a legértékesebb részt, a spórákat. Az 1993 óta működő vállalat a világ száznegyven országban van jelen gyógyító termékeivel, hazánkban 2009 tavaszán nyílt meg a hálózat európai központja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése